Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Ταινίες που αξίζουν την προσοχή σας!

PERSUASION






Η Ανν Έλιοτ έκανε κάποτε ένα λάθος. ’φησε την αγάπη να φύγει απ' τη ζωή της. 'Αφησε τον σνομπ πατέρα της και την υπόλοιπη οικογένειά της να την πείσουν ότι ο άντρας που ερωτεύτηκε δεν ήταν αντάξιός της -δεν είχε ούτε τα πλούτη ούτε την κοινωνική θέση που της ταίριαζαν. Κι έτσι, διέλυσε τον αρραβώνα της μαζί του...
Οχτώ χρόνια μετά, είναι ακόμα μόνη. Και τότε, ο Φρέντερικ Γουέντγουορθ εμφανίζεται ξανά στα μέρη τους. Δεν είναι πια ένας φτωχός, φιλόδοξος νεαρός, αλλά καπετάνιος του βρετανικού ναυτικού με μια σεβαστή περιουσία.
Η Ανν τον αγαπάει ακόμη, αλλά η περηφάνια της δεν την αφήνει να το ομολογήσει. Εκείνος, πληγωμένος, την κρατάει σε απόσταση. Αλλά η κοινωνική ζωή, θέλοντας και μη, τους φέρνει κοντά. Κι όταν εμφανίζονται στο προσκήνιο και για τους δύο κάποιοι άλλοι... διεκδικητές, τα πράγματα σοβαρεύουν...






CHOCOLAT



Το 1959 σε ένα απομακρυσμένο χωριό στη Γαλλία φτάνει μία γυναίκα, η Vianne Rocher με την κόρη της την Anouk. Η Vianne αποφασίζει να ανοίξει chocolaterie στο χωριό σε περίοδο νηστείας, κάνοντας έτσι τον Comte de Reynaud, αρχηγό του χωριού, εχθρό της. Έτσι η Vianne έχει να αντιμετωπίσει τον ανοιχτό πόλεμο που της κηρύττει, αλλά και τις δυσκολίες ενός έρωτα με έναν περιπλανώμενο μουσικό-πωλητή. Θα τα καταφέρει να τα βγάλει πέρα;

PRIDE AND PREJUDICE




Η Elizabeth Bennet (Keira Knightley) είναι η κόρη ενός φτωχού ευγενή στην Γεωργιανή Αγγλία η οποία μαζί με τις αδερφές της ελπίζουν σε έναν καλό γάμο. Ένας νεαρός ευγενής ερωτεύεται κεραυνοβόλα την αδερφή της την καλόκαρδη Jane αλλά ο φίλος του Darcy (Matthew MacFadyen) και η αδερφή του τον αποτρέπουν να την παντρευτεί. Η Elizabeth με την σειρά της νιώθει να ελκύεται από τον κακότροπο υπερήφανο Darcy ενώ και ο ίδιος αισθάνεται πως δεν μπορεί να της αντισταθεί. Ένας φαινομενικά ευγενικός στρατιώτης προειδοποιεί επιπλέον την Elizabeth για τον κακό χαρακτήρα του Darcy αλλά τελικά η αλήθεια δεν είναι τόσο απλή. Η Elizabeth αναγκάζεται να παραδεχτεί πως έκρινε πολύ αυστηρά τον δύστροπο Darcy και αυτός με την σειρά του αναγκάζεται να καταπιεί όλη την περηφάνεια του για την γυναίκα που αγαπά με μεγαλύτερο πάθος από όσο ποτέ του θα φανταζόταν. Και όλη αυτή η πλήρης συγκρούσεων ερωτική ιστορία διαδραματίζεται στην μαγευτική αγγλική εξοχή ανάμεσα σε πλήθος άλλων υπο-ιστοριών έρωτα και προδοσίας.




SENSE AND SENSIBILITY 






Όταν ο σύζυγος της κυρίας Dashwood πεθαίνει αναπάντεχα, η περιουσία του σύμφωνα με το νόμο, πηγαίνει στον πρωτότοκο γιο του, από τον πρώτο του γάμο. Η σύζυγός του λοιπόν, αναγκάζεται να αφήσει το σπίτι που τη φιλοξενούσε τόσο καιρό μαζί με τις κόρες της και να μετακομίσουν σε ένα μικρό σπιτι στην εξοχη που τους παραχώρησε ένας φίλος. Με ελάχιστα εισοδήματα στα χέρια τους θα πρέπει να βρουν την ευτυχία με οδηγό την λογική και την ευαισθησία.




A LITTLE PRINCESS





Πρόκειται για ένα παραμύθι που αφορά ένα κορίτσι, τη Σάρα που ο πατέρας της το στέλνει σε ένα σχολείο εσώκλειστο. Λίγο αργότερα, η Σάρα μαθαίνει ότι ο πατέρας της πέθανε στον πόλεμο και από το πλούσιο, ευνοούμενο κορίτσι του σχολείου θα μετατραπεί εξαιτίας της κακιάς, κομπλεξικής διευθύντριας σε υπηρέτρια. Ωστόσο η δημοτικότητά της στα υπόλοιπα κορίτσια αυξάνεται συνεχώς όταν τους διηγείται εξωτικές ιστορίες από την παραμονή της στις Ινδίες. Στο τέλος αποδεικνύεται ότι ο πατέρας της είναι ζωντανός και η Σάρα αφού εκδικείται τη διευθύντρια φεύγει από το σχολείο και ξαναγυρίζει στον αγαπημένο της τόπο (Ινδία) με τον πατέρα της.



THE SECRET GARDEN


Η μικρή Μαίρη Λένοξ, Εγγλέζα μεγαλωμένη στην Ινδία, χάνει τους γονείς της σε σεισμό. Επιστρέφει στην Αγγλία για να μείνει στο κάστρο του θείου της, ο οποίος είναι πολύ απόμακρος μετά το θάνατο της συζύγου του. Η Λένι περιφέρεται στην έπαυλη κι ανακαλύπτει έναν μυστικό κήπο, κλειδωμένο κι εγκαταλειμμένο. Με τη βοήθεια ενός γιου υπηρέτη, θα αναστήσει τον κήπο και θα ανακαλύψει κι άλλα μυστικά που κρύβονταν στο πελώριο σπίτι.



GIRL WITH THE PEARL EARRING 






Στην Ολλανδία του 17ου αιώνα, οι δυσκολίες της ζωής αναγκάζουν την 16χρονη Γκριτ να γίνει υπηρέτρια της οικογένειας ενός φημισμένου ζωγράφου. Γοητευμένη στην αρχή από τον κόσμο των χρωμάτων και στη συνέχεια από τον ίδιο τον ζωγράφο η Γκριτ θα αρχίσει να συμμετέχει στη δουλειά του. Το σκάνδαλο είναι αναπόφευκτο…  




VATEL


Ο πρίγκιπας Ντε Κοντέ στη Γαλλία του 1671 καταστρώνει ένα σχέδιο "ξελογιάσματος" σύμφωνα με το οποίο θα οργανώσει ένα σαββατοκύριακο διασκέδασης με καλεσμένο το Βασιλιά για να κερδίσει την εύνοιά του και να μπορέσει να αποφυγει η περιοχή του την οικονομική καταστροφή. Το πιο γερό χαρτί στο σχέδιο του πρίγκιπα είναι ο ταλαντούχος διευθυντής ορχήστρας Φρανσουά Βατέλ.




YOU GOT A MAIL



Η Kathleen Kelly (Meg Ryan) έχει ένα μικρό βιβλιοπωλείο και βλέπει ξαφνικά τη δουλειά της να απειλείται όταν ανοίγει ένα υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας βιβλιοπωλείων, ακριβώς απέναντι από το μαγαζί της. Δεν γνωρίζει τον ιδιοκτήτη αλλά τον μισεί, ενώ παράλληλα ερωτεύεται έναν άντρα που γνώρισε ανταλλάσσοντας μηνύματα στον υπολογιστή της.


SHOWTIME


Ο υπαστυνομος ντετεκτιβ του αστυνομικου τμηματος του Λος Άντζελες (LAPD), Mitch Preston, ενδιαφερεται μονο για την δουλεια του και τη συλληψη εγκληματιων. Ο Trey Sellars που εργαζεται στο ιδιο τμημα, στην αστυνομικη κλουβα, διαλεξε τη δουλεια αυτη ως μια λυση μετα την αποτυχια της καριερας του ως ηθοποιου. Στη διαρκεια μιας επιχειρησης αγορας ναρκωτικων, οπου συμμετειχε ο Mitch ως μυστικος πρακτορας, ο Trey ανακατευτηκε ζητωντας βοηθεια και τραβηξε την προσοχη των ΜΜΕ. Ο συνεργατης του Mitch πυροβοληθηκε με ενα αυτοματο οπλο. Ο Mitch μετα πυροβολησε την βιντεοκαμερα που κρατουσε ενας ρεπορτερ που μαγνητοσκοπουσε το περιστατικο. Τωρα αντιμετωπιζει αγωγη 10 εκατομμυριων δολλαριων και το αστυνομικο τμημα δεχεται να αφησει τον παραγωγο Chase Renzi να μαγνητοσκοπησει την ερευνα του Mitch για ενα καινουριο τηλεοπτικο ριαλιτι σοοου. Ο παραγωγος προσπαθει να τα κανει ολα στη δουλεια και στη ζωη του Mitch πιο "τηλεοπτικα" και του βρισκει και νεο συναδελφο, τον Trey.


ALICE IN WONDERLAND 2


Η 19χρονη, πια, Αλίκη επιστρέφει στον παιχνιδιάρικο κόσμο που είχε πρωτοαντικρύσει όταν ήταν πολύ μικρή, για να ξανασυναντήσει τους παιδικούς της φίλους: τον Λευκό Κούνελο, την Γάτα του Τσέσαϊρ, τους Τουιντλντί και Τουιντλντούμ, τον Τυφλοπόντικα, τον Μεταξοσκώληκα και φυσικά τον Καπελά. Η Αλίκη βάζει πλώρη για ένα φανταστικό ταξίδι με προορισμό να βρει το αληθινό πεπρωμένο της και να τερματίσει την κυριαρχία του τρόμου που επιβάλει η Κόκκινη Βασίλισσα.





EMMA 


Η νεαρή Έμμα Γούντλαντ έχει ως χόμπι να ανακατεύεται στις ερωτικές σχέσεις των γύρω της. Κάνει τα πάντα για να ενώνει άντρες και γυναίκες χωρίς κοινά μεταξύ τους. Δεν έχει όμως ιδέα για τα δικά της συναισθήματα και ειδικότερα για τον κύριο Νάιτλι.





NORTHANGER ABBEY

Η δεκαπεντάχρονη Κάθριν Μόρλαντ, μια κοπέλα γλυκιά, καλόπιστη και φανατική αναγνώστρια μυθιστορημάτων, κάνει την πρώτη της έξοδο στον κόσμο και ζει μια σειρά από φανταστικούς και πραγματικούς κινδύνους, πρώτα στο κοσμικό και ανάλαφρο Μπαθ και ύστερα στο βαρύ και επιβλητικό αββαείο του Νορθάνγκερ. Χάρη στον άδολο χαρακτήρα της, τις ηθικές αρχές της και την καλή της τύχη, θα βγει από τις περιπέτειές της αλώβητη, έχοντας μάθει να ξεχωρίζει την πραγματική ζωή από τα μυθιστορήματα και τη φιλία από την αρπακτικότητα.



MANSFIELD PARK
Στις αρχές του 19ου αιώνα, η 10χρονη Fanny Price πηγαίνει να μείνει με τους πλούσιους συγγενείς της, στην έπαυλη του Mansfield Park. Εκεί θα γνωρίσει τον ξάδερφό της, Edmund, ο οποίος είναι ο μοναδικός που ασχολείται μαζί της, και σύντομα θα αναπτυχθεί μεταξύ τους μια πιο στενή σχέση. Καθώς τα χρόνια περνούν, η οικογένειά της διαπιστώνει ότι η Fanny έχει εξελιχθεί σε μια ώριμη και σκεπτόμενη κοπέλα, και θα επιχειρήσουν να την παντρέψουν με έναν πλούσιο αριστοκράτη.


2 σχόλια:

marilise είπε...

καλώς σε βρήκα υπέροχο πλάσμα , καλό φθινόπωρο μοναδική η ανάρτηση σου είναι όλες μα όλες αγαπημένες μσου ταινίες σε φιλώ γλυκά

marina issari είπε...

thanks!